Meer artikelen

Column Simone Hertzberger: Waarheden kloppen niet meer

Column Simone Hertzberger: Waarheden kloppen niet meer

COLUMN - Ongeveer tien jaar geleden was er een uitbraak in de Verenigde Staten door met Listeria besmet consumptie-ijs. Miljoenen aten dit ijs zonder...

11 vragen aan NVWA over monitoring, studies en challengetesten

11 vragen aan NVWA over monitoring, studies en challengetesten

UPDATE MEI 2023 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in dit artikel inzichten in opvattingen en afwegingen rondom monitoring,...

Column Simone Hertzberger: Spannend, nieuw en dynamisch!

Column Simone Hertzberger: Spannend, nieuw en dynamisch!

COLUMN - We dachten kortgeleden nog dat uitbraken door Listeria en Salmonella alleen werden veroorzaakt door van buiten komende bacteriën. Bacteriën...

On Topic: Bacillus cereus geducht in Europa

On Topic: Bacillus cereus geducht in Europa

Bacillus cereus veroorzaakte in 2020 in Europa het grootste aantal uitbraken door voedselvergiftiging. Tijd om deze bacterie in dit On Topic-artikel...

Innovatieve DNA-techniek verlengt houdbaarheid van voeding

Innovatieve DNA-techniek verlengt houdbaarheid van voeding

Een door een ILVO-VUB onderzoekster ontwikkelde nieuwe DNA-gebaseerde analysetechniek die bederforganismen in voeding detecteert die met klassieke...

Britse Chilled Food Association (CFA) kraakt aanscherping EU-regelgeving Listeria af

Britse Chilled Food Association (CFA) kraakt aanscherping...

De Chilled Food Association (CFA), een organisatie in Groot-Brittannië met expertise over levensmiddelenmicrobiologie en voedselveiligheid, sprak...

On topic: dit betekent Salmonella voor de voedselveiligheid

On topic: dit betekent Salmonella voor de voedselveiligheid

Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de Salmonella-bacterie.? Hoe vaak en waar komt Salmonella voor in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe zit...

On topic: In hoeverre is Hepatitis E een opkomend voedselveiligheidsrisico te noemen?

On topic: In hoeverre is Hepatitis E een opkomend...

Wat is Hepatitis E en waar komt dit virus vandaan? In hoeverre is Hepatitis E een opkomend voedselveiligheidsrisico te noemen? Hoe vaak en waar komt...

'Echte schade besmetting met Listeria monocytogenes pas ná de recall duidelijk'

'Echte schade besmetting met Listeria monocytogenes pas ná de recall...

Recent onderzoek van Normec Foodcare toont aan dat een Listeriabesmetting een bedrijfsrisico vormt dat veel groter is dan het probleem van de...

On topic: Wat betekent E. coli voor de voedselveiligheid?

On topic: Wat betekent E. coli voor de voedselveiligheid?

Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de E. coli-bacterie? Hoe vaak en waar komt E. coli voor in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe zit het met...